lauantai 16. syyskuuta 2017

Sairastelua


Äiti (89) leipoo viime jouluna pullaa, halusi itte tehä.
Äitini, joka assuu meän kanssa, on sairastellut muutaman viikon. Eilen hän sano, että ottaa syämestä ja rinta on kipeänä. Tilathin ampulanssi ja niitä tuli lopulta kolme. Kovvaa hälinää, kysymyksia, tipan laittoa ym ja sitten kiihreelä Länskhän tutkimukshin. Sielä lääkäri määräsi röntgehnin ja sen jälkhen kipulääkettä ja sano, että ei johu syämestä. Äiti otethin kumminkin osastolle ja soitaessaan aamula, hän sano toisen lääkärin kertohnen, että johtuu syämestä ja keuhkoissa on nestettä.
Hänelle on tehty ohitusleikkaus muutama vuosi sitten ja ei ole ollu mithän kummempaa ennen ko eilen. Kaikki on menny hyvin. Äitini on tehny oman ossuutensa kotitöistä vointinsa mukhan.
Muuta vikkaa ei ole ko nivelrikko
 (tietoa: http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00673) polvessa, mikä vaikeutta kävelyä sekä kihti http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00032.
Kihtiin äiti sai vihon viimein estolääkhen, mutta sitäkhän ei enne ko parin vuoen kuluttua, eikä ole vaivannu niin paljon ko ennen.
Ko äitilä oli jalaka ko puupökkelö eikä pystyny kävehlen niin tilathin ampulanssai, mutta sitten tuliko kova taistelu ko eivät meinahneet ottaa häntä mukhan. Mie jouin olehman kovana ja sanon, että mie veisin hänet itte sairaahlan, jos mie saisin hänet ensin authon, mutta ko mie en jaksa kantaa häntä. Ampulanssihenkilöt sanovat vain, että hän tullee takasin illala ja vastasin heille, että äiti mukhan ja kysyvät vielä, että olenko mie tosishan ja olinhan mie ja vihanen. Mies ei voinu auttaa ollenkhan ko hänelä on toinen käsi vajavainen. Lopulta puolen tunnin tinkaamisen jälkhen he ottiva äitin fölhjyn. Äiti oli sillon sairaalassa kaksi viikkoa, mistä teho-osastola kolme päivää. Että semmosta. Ja jouin tinkaahman toisenki kerran samasta asiasta. Ja tinkaan edehleenki, mie en anna tässä asiassa periksi..
Toivothan, että kaikki mennee hyvin ja saama viettää äitini ysikymppiset joulukuussa.
http://covermyfb.com
Mukavia syyspäiviä!
Ollaksesi suuri, pane kaikki mitä olet, pienimpäänkin mitä teet.
Älä mitään itsessäsi liioittele, äläkä mitään sulje pois.
Ole kaikki kaikessa.
Kuu mahtuu joka lampeen, koska se loistaa niin korkealta.
Fernando Pessoa

12 kommenttia:

 1. Voi itku *halaa* Voimia Sinulle! Pidetään peukkuja, että äitisi toipuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, päivä kerralhan menhän ethenpäin tulevina päivinä ja viikkoina.

   Poista
 2. Kiitos vierailusta blogissani. 🙂

  Voimia tuohon äitisi tilanteeseen. Toivottavasti saatte apua.

  Sinulla on mielenkiintoinen blogi, jännittävä, minulle uusi puhetapa. Jään seurailemaan 🌺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Äiti on jo paremmassa kunnossa ja pääsee pian kothin.

   Poista
 3. Voihan surku. Toivottavasti äitisti paranee pian, vaikka hänen iässään paranemiset ovat aina hitaita. Mutta ko ikkää jo noin paljon niin sisua mummusta varmana löytyy!

  VastaaPoista
 4. Onpa teilläkin ollut ambulanssiväen kanssa kova taisto, mutta niin tuttua...sama meillä oli silloin aikoinaan. Nyt äiti on jo hoitokodissa!

  Voimia ja enkeleitä!

  Kiva kun poikkesit blogissani :D

  VastaaPoista
 5. Toivottavasti kaikki on hyvin ja äitisi on tervehtynyt♥ Voimahaleja♥ Ihanaa kuluvaa viikkoa teille♥

  VastaaPoista
 6. olet todella sisukas ja hyvä ettei antanut periks ... Äidille terveisiä ja hall hali .. vaikka ei tunnekaan ... mutta kaunis kuva leipojasta

  VastaaPoista
 7. Toivottavasti elämä paremmalla mallilla nyt. Pulla olis ihanaa itse tehtynä, kun jaksaisi vaan tehdä. Voin hyvin kuvitella sen pullan tuoksun, mikä teillä on ollut. Kirjoitat muuten mielettömän upeasti murteella. Hyvä!

  VastaaPoista